26 листопада 2021 р.

 "Згадайте нас - бо ми колись жили.

Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!
Ми в цій землі житами проросли,
Щоб голоду не знали люди вічно."
    Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р.р. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знає, скільки безневинних людей зійшло в могилу – старих і молодих, дітей, і ще ненароджених – у лонах матерів.
    Традиційно, в четверту суботу листопада, в Україні відзначають пам’ятний день жертв Голодомору 1932-33 років.
    26 листопада 2021 року в Володимирівській гімназії-філії було проведено виховний захід для учнів 5 та 6 класу, присвячений пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр., який спільно провели бібліотекар гімназії-філії Ухова Тетяна та сільський бібліотекар Людмила Митяніна.
"Година пам'яті, жнива скорботи", саме таку назву мав виховний урок, який мав на меті поглибити знання вихованців про Голодомор 1932-1933 рр., його причини та наслідки, виховувати почуття стурбованості кожного долею невинних жертв, навчати сприймати чужу біду, чужий біль як свої власні, сприяти пробудженню бажання вивчати історію своєї держави, берегти її традиції, уболівати за майбутнє країни.
Події тих років назавжди залишаться темною плямою історії нашої держави.
Вони ніколи не зможуть канути в небуття, адже за масштабом, жорстокістю,
цинізмом і організованістю з боку влади та наслідками для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства. Саме тому уся країна вшановує пам’ять жертв голодомору та політичних репресій, життя яких були забрані «не тому що вони були селянами, а тому що вони були УКРАЇНЦЯМИ!»
    Озиратися в минуле треба кожному. Треба осмислити власне минуле, зрозуміти його, бо історія повторюється. І коли люди не роблять сьогодні висновків, то вони будуть ходити по колу. Аби трагедія народу не повторювалась необхідно, щоб ваші руки були міцними, надійними, голови - світлими, а серця благородними!
    Збережемо пам’ять про мільйони загублених життів наших співвітчизників!








Немає коментарів:

Дописати коментар