7 грудня 2022 р.

Всесвітній день української хустки

 7 грудня святкують Всесвітній день української хустки. Це свято почали відзначати з 2019 року, щоб об'єднати жінок по всьому світу і вшанувати важливі традиції нашої країни.

    Українська хустка є важливою складовою культурної спадщини. Вона поєднувала жіночі покоління і передавалася як родинна цінність від матері до доньки. Це була сімейна реліквія.
Хустка - особливе вбрання українок. У ній поєднуються стримані кольори та цікаві малюнки, яскраві фарби і витончені візерунки, що відзначають ніжність і вишуканість українок, їхню природну красу.
    Сьогодні у Володимирівській гімназії-філії було проведено виховні заходи, приурочені Дню української хустки. Діти дізналися про історію, символізм та особливості кольорової гами хустин. Особливо у наш час такі заходи є дуже важливими, адже вони сприяють формуванню громадянської свідомості молодого покоління. Також наша гімназія-філія взяла участь у Всеукраїнському фото-флешмобі "Зроби фото з хусткою". Дівчатка відповідально та з ентузіазмом підійшли до цієї цікавої справи, адже українська хустка - справжній витвір мистецтва.











Немає коментарів:

Дописати коментар